Download Florin Toma - Floricultura ID PDF

TitleFlorin Toma - Floricultura ID
File Size6.1 MB
Total Pages348
Table of Contents
              Prima pagina.pdf
cuprins.pdf
Prefata.pdf
Cap. I.pdf
	
	Cap. I. LOCUL ȘI ROLUL FLORILOR ÎN VIAȚA OMULUI ȘI ÎN PRODUCȚIA HORTICOLĂ
	
	1.1. Florile – mesager al gândurilor și
	sentimentelor umane
Cap. II.pdf
	Fig. 2.2.3. Plantă cu creştere    Fig. 2.2.4. Plantă cu creştere
	
	Fig. 2.2.7. Plantă cu creştere   Fig. 2.2.8. Plantă cu creştere
	În seră se cultivă speciile originare din zonele calde ale globului, pretențioase față de căldură, destinate producerii de flori tăiate (anturium, cala, crizantema, frezia, garoafa, gerbera, streliția, trandafir, etc.) sau plante cultivate în ghivece pentru decorul interioarelor (decorative prin flori, frunze sau fructe).
Cap. III.pdf
	Existenţa organismelor de orice fel se desfăşoară normal numai în cadrul unui complex de factori ai mediului ambiant, bine determinaţi, în funcţie de particularităţile climatice ale zonelor în care acestea s-au format şi au evoluat.
		Exemple de substraturi pentru speciile floricole
		Specia
Cap. IV.pdf
	Fig. 4.2.7.1. Bulbi de tuberoze   Fig.4.2.7.2. Bulbi aerieni la Lilium
	
	Fig. 4.2.9.1. Tubercul de            Fig. 4.2.9.2. Tubercul de
	Begonia  Cyclamen
		Fig. 4.3.1. Vase cu plante regenerate
			prin culturi de ţesuturi“in vitro”
		organe
		bulboase, rădăcini
			Fig. 4.3.3. Hota cu flux laminar şi camera climatică
Cap. V.pdf
	
	Pregătirea substraturilor de cultură organice şi a interiorului serei pentru un nou ciclu de producţie presupune executarea mai multor operaţii dintre care dezinfecţia, termică sau chimică reprezintă lucrarea de bază.
		Fig. 5.2.1.3.1. Tutoratul şi palisatul plantelor floricole
		Fig. 5.2.2.1.1. Culturi hidroponice la lalele
Cap. VI.pdf
Cap. VII. Specii floricole cultivate ca plante in ghivece pentru decorul interioarelor.pdf
Cap. VIII. Specii floricole cultivate pentru producerea florilor taiate.pdf
Cap. IX. Specii floricole cultivate pentru decorul parcurilor si gradinilor.pdf
	Fig. 9.5.1.1. Schema de producere a materialului săditor la
	
	Spre deosebire de speciile perene hemicriptophyte, în cazul speciilor geophyte, mugurii care asigură supravieţuirea plantelor în timpul perioadei de repaus şi reluarea vegetaţiei sunt amplasaţi pe formaţiuni subterane îngroşate, depozitare de substanţe de rezervă. Aceste formaţiuni sunt reprezentate de bulbi, tuberobulbi (cormi), rizomi, rădăcini tuberizate, tuberculi.
	Perioada de repaus a speciilor perene geophyte poate fi amplasată fie iarna, când este indusă de frig şi umezeală, fie vara, când este determinată de secetă şi temperaturile foarte ridicate. Comparativ cu speciile hemicriptophyte, geophytele se caracterizează, în marea lor majoritate, printr-o prezenţă de durată mai scurtă în cadrul parcurilor şi grădinilor. Unele înfloresc primăvara, altele vara iar altele toamna, puţine fiind speciile al căror efect decorativ se menţine o perioadă mai îndelungată, din primăvară sau vară până toamna (Begonia, Canna, Dahlia).
	Speciile perene geophyte au mugurii care asigură supravieţuirea plantelor în timpul perioadei de repaus şi reluarea vegetaţiei amplasaţi pe formaţiuni subterane îngroşate precum bulbi, tuberobulbi (cormi), rizomi, rădăcini tuberizate, tuberculi. Aceste formațiuni servesc la înmulțire și la înființarea culturilor.
	Perioada de repaus a speciilor perene geophyte poate fi amplasată fie iarna, când este indusă de frig şi umezeală, fie vara, când este determinată de secetă şi temperaturile foarte ridicate.
	Speciile perene geophyte înfloresc o perioadă mai scurtă, primăvara (Galanthus, Hyacinthus, Iris, Muscari, Narcissus, Tulipa), vara (Acidanthera Dahlia, Gladiolus, Polyanthes) sau toamna (Colchicum), puţine fiind speciile al căror efect decorativ se menţine o perioadă mai îndelungată, din primăvară sau vară până toamna (Canna, Dahlia).
Ultima pagina.pdf
            

Similer Documents